Nämä äänikirjat voi antaa lahjaksi rakkaalle

Macbook

Joulu on lahjojen aikaa. Lahjoja tavataan antaa myös monissa muissa tilaisuuksissa. Mitä läheisempi ihminen, sitä useammin joudut hankkimaan hänelle lahjoja. Rakkaasi voi loukkaantua verisesti, jos et muista häntä ystävänpäivänä, hääpäivänä, kihlapäivänä, tapaamisen vuosipäivänä, miesten- tai naistenpäivänä, nimipäivänä sekä syntymäpäivänä. Todennäköisesti hän ilahtuisi myös yllätyslahjoista, joita voi tuoda vaikka ihan tavallisena maanantaina kauppareissulta. Varaudu myös lepyttelylahjoihin. Jos suututat rakkaasi, voit saada nopeammin anteeksi voidessasi antaa jonkin lahjan. Lienemme nyt yhtä mieltä siitä, että rakkaalle tulee antaa useampia lahjoja vuoden mittaan. Seuraavaksi onkin aika pohtia, mitä rakkaalle voisi lahjoittaa.

Mitä antaa hänelle, jolla on jo kaikkea?

Lapsien lahjat on helppo keksiä. Ei tarvitse kuin antaa heille yksi lelukuvasto, niin lista sopivista lahjoista on tuota pikaa valmis. 

Aikuisille on paljon vaikeampi keksiä lahjoja. Aikuisilla on yleensä kaikkea, mitä he tarvitsevat. Voit tietenkin kysyä suoraan, mitä rakkaasi tahtoisi, mutta tässä on riskinsä. Lista saattaa sisältää sellaisia tuotteita, joihin sinulla ei ole varaa. Timanttisormus, uusi auto tai keittiöremontti voi olla turhan kallis syntymäpäivälahja.

Kukaan ei kaipaa lisää krääsää. Kynttilänjalat, sohvatyynyt ja hassut kahvimukit ovat usein hutiostoksia – niitä, mitkä jäävät kaapin perukoille tai päätyvät Pelastusarmeijan kirpputorille. Jos tahdot välttämättä ostaa sisustustuotteita tai vaatteita, pidä huoli siitä, että ne vastaavat saajansa makumieltymyksiä – tai säästä kuitti voidaksesi palauttaa ne kauppaan. Konmarituksen yleistymisen myötä ihmiset tuntuvat nauttivan enemmän tavaroista eroon hankkiutumisesta kuin niiden saamisesta tai ostamisesta.

Ruokaa kulutetaan edelleen, joten ruokalahjoja voi antaa melkein kaikille – kunhan ottaa huomioon lahjansaajan mahdollisen erikoisruokavalion.

Yksi vaihtoehto on hyvä äänikirja. Tutustu erilaisiin äänikirjasovelluksiin osoitteessa äänikirjasovellukset.com. Alle olemme listanneet äänikirjoja, joita voi antaa lahjaksi rakkaalle. Löydät kaikki listan äänikirjat ainakin Elisa Kirjasta, todennäköisesti myös muista äänikirjasovelluksista.

Tietokirjat

 • Kimmo Ohtonen: Karhu – voimaeläin. Upea äänikirja kaikille luonnosta ja mesikämmenistä kiinnostuneille.
 • Serhii Plokhy: Tšernobyl – Ydinkatastrofin historia. Mitä Ukrainan neuvostotasavallassa oikein tapahtui? Kuuntele tämä mestarillinen ja palkittu historiateos.
 • Jung H. Pak: Kim Jong Un – Pohjois-Korean nuoren diktaattorin sisäpiirissä. Tämä harvinainen kirja kertoo maailman suljetuimmasta valtiosta ja sen despootista.
 • Allan Asplund: Kokemuksia suomalaisilta keskitysleireiltä. Tämä äänikirja kertoo omakohtaisista kokemuksista suomalaisilta keskitysleireiltä jatkosodan aikana. Kyllä, suomalaisilla oli omat keskitysleirinsä ja kyllä, vangittuja kohdeltiin niillä raa’asti.
 • Ella Kanninen: Minun Italiani – Pieniä tarinoita amoresta zuccheroon. Ella Kanninen on Italiassa pitkään asunut toimittaja. Tässä kirjassa hän kertoo pieniä tarinoita italialaisesta arjestaan.

Fiktiokirjat

 • Liane Moriarty: Hyvä aviomies. Australian 11. menestynein Tupperware-myyjä löytää ullakoltaan salaisen kirjeen. Kirjeestä paljastuu hänen miehensä kauhea teko, ja tieto siitä ajaa lukijansa varsinaiseen kriisiin
 • Oyinkan Braithwaite: Sisareni, sarjamurhaaja. Nigerialaistaustainen kirjailija kertoo murhanhimoisen naisen siskosta, joka yrittää suojella sisartaan. Tämä mustan huumorin läpitunkema trilleri jää mieleen.

Eroottiset kirjat ja tietokirjat seksistä

 • Katja Slonawski: Ystävänpäivän yö – eroottinen novelli. Tämä novelli on kutkuttavaa kuunneltavaa.
 • Marja Kihlström: Iso O – Matkaopas huipulle. Seksuaaliterapeutin kirja opastaa naisen hekuman huipentuman salat sekä miehille että naisille ymmärrettävällä tavalla.
 • Ina Mikkola: Runkkarin käsikirja. Tämä äänikirja kertoo muustakin kuin pornosta: se kertoo myös oman kehon hyväksymisestä sekä kommunikaatiotaitojen kehittämisestä.

Elämäntaito-oppaat

 • Ken Mogi: Löydä oma ikigai – Japanilainen tie elämän voimaan. Ajattelutapa nimeltä ikigai voi auttaa sinuakin saavuttamaan mielenrauhan ja pitkän iän.
 • Haemin Sunim: Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa. Kuuntele tämä mindfulness-kirja, jos elämäsi on liian kiireistä. Kirja on todellinen bestseller, millä on annettavaa myös suomalaisille.
 • Mark Manson: Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan. Nurinkurinen opas hyvään elämään. Mark Manson lataa täyslaidallisen monien muiden elämäntaito-oppaiden positiivisuushömpästä. Elämässä asiat menevät usein aivan metsään, ja silloin on vaikea olla positiivinen – sen sijaan kannattaa opetella olemaan välittämättä pätkääkään. Tämä erityislaatuinen äänikirja kannattaa kuunnella!
 • Elizabeth Gilbert: Eat Pray Love – Omaa tietä etsimässä. Olet ehkä nähnyt elokuvan Eat Pray Love. Jos se sytytti, pidät varmasti kirjasta elokuvan takana. Gilbertillä on paljon kerrottavaa matkoistaan maailman ääriin – ja itseensä.

Jaa tämä artikkeli:

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top