Mahtavia lahjaideoita rakkaimmillesi

Lahjoja

Lahjojen antaminen kuuluu jokaiseen kulttuuriin. Lahjoja kuuluu antaa esimerkiksi häissä ja valmistujaisissa, ja lisäksi tietenkin jouluna. Äitienpäivää tai esimerkiksi ystävänpäivää ei voisi kuvitella ilman lahjojen antamista. Lahjan unohtaminen on suorastaan anteeksiantamaton rikos, mikä voi johtaa jopa välirikkoon. Lahjan pitäisi tietenkin olla omaperäinen ja saajansa näköinen, eikä liian kallis tai liian halpa. Turha krääsä on ehdottoman kiellettyä, kaikkihan marittavat ja ovat huolissaan luonnonvarojen tuhlaamisesta. Lahjaa ostaessa pitäisi muistaa myös se, onko saaja vegaani, absolutisti vaiko kenties laktoosi-intolerantikko ja kuinka hyvä huumorintaju tällä on, jotta ei tulisi vahingossa loukanneeksi tätä.

Lahjojen hankkiminen on siis sanalla sanoen vaikeaa. Allergikolle ei voi antaa kukkapuskaa, absolutistille viiniä, vegaanille nahkahanskoja eikä tiukkapipolle kannata hankkia hupimukia tai sarjakuvakirjaa. Lahja saisi mielellään olla myös eettinen ja ekologinen. Onneksi lähes jokaiseen kauppaan ja lukuisiin erilaisiin palveluihin voi hankkia lahjakortin! Lue lisää erilaisista elämyslahjoista, mitkä sopivat annettavaksi niin ystävänpäivänä, äitienpäivänä, isänpäivänä, syntymäpäivänä kuin joulunakin!

Hauska yhteinen tekeminen on aina paikallaan

Tyttöystävää, parasta kaveria, serkkua tai omaa lasta voi ilahduttaa lahjakortilla pakohuonepeliin. Pakohuonepelissä pieni ryhmä lukitaan huoneeseen, josta pois päästäkseen heidän on ratkaistava erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi Room Escape peli Stadissa tarjoaa peräti seitsemän erilaista pakohuonepeliä, joten myös lahjanantajalle on luvassa monia hauskoja ja jännittäviä kokemuksia (jos hänet otetaan mukaan seikkailuun). Helpoin peli sopii myös ensikertalaisille ja nuoremmille henkilöille, sillä sen pakoprosentti on 80 %. Tämä tarkoittaa sitä, että 80 % ryhmistä on päässyt pakohuoneesta pois tavoiteajassa, eli 60 minuutissa. Tämä pakohuonepeleihin erikoistunut yritys tarjoaa muun muassa peliä, minkä ideana on paeta kaapatusta lentokoneesta, sekä peliä, missä yritetään paeta uppoavasta Titanic-laivasta. Interaktiivisten pelien pelaaminen yhdessä on hauskaa. Tällaiset ryhmähenkeä kasvattavat pelit sopivat myös työporukoille, mutta yhtä lailla niissä käy esimerkiksi polttariväkeä.

EXITE Live Games Escape Room

Ehkä voisitte mennä yhdessä ajamaan kartingia, tai kokeilemaan hohtokeilausta? Miten olisi panimovierailu ja olut-tasting? Shitty Dinner sopii huumorintajuiselle pariskunnalle. Shitty Dinner sopii myös hieman erilaiseksi äitienpäivälounaaksi, sillä tarjoilijat kenkkuilevat ja tylyttävät asiakasta antaumuksella. Ruoaksi tarjoillaan mitä maukkaimpia annoksia, mutta palvelun laatu on kerrassaan ala-arvoista. Huumorintajuinen henkilö osaa varmasti arvostaa tällaista kokemusta, mutta konservatiivista sukulaistätiä ei tällaiselle illalliselle kannata lähettää.

Muita hauskaa yhdessäoloa tarjoavia kokemuksia ovat erilaiset liikuntalajikokeilut, esimerkiksi tutustumiskäynti hot joogaan tai parisalsan alkeistunti. Yöpyminen puussa, kuplafutis (siis läpinäkyvän kuplan sisältä pelattava jalkapalloturnaus), vegaaniruokakurssi tai vaikkapa kuumailmapallolento ovat myös hyviä ideoita.

Rentoutuminen unohtuu hektisessä arjessa

Kun kiire painaa päälle, alamme hengittää pinnallisesti. Se lisää kokemaamme stressiä, ja pitkäaikainen stressi kuormittaa. Osoita välittäväsi äidistäsi, puolisostasi tai ystävästäsi, ja anna lahjakortti johonkin hemmotteluhoitoon! Kasvohoito, jalkahoito tai hieronta ovat aina paikallaan. Pieni tauko arjesta tekee hyvää. Hieronta laukaisee kireät hartialihakset ja auttaa selkävaivoihin, joten hierontalahjakortti tulee tarpeeseen jokaiselle, joka tekee istumatyötä.

Kylpylälahjakortti vie hemmottelun kokonaan toiselle tasolle. Yksi yö tai vaikkapa koko viikonloppu kylpylähotellissa auttaa unohtamaan työhuolet ja arjen kiireet ainakin hetkeksi. Saunan lauteilla tai porealtaassa mieli lepää, ja voimat palaavat pikkuhiljaa takaisin.

Siivouslahjakortti toimii vaikkapa tuparilahjaksi. Onko mitään ihanampaa, kuin tulla puhtaaseen kotiin ja tarttua imurin sijaan vaikkapa hyvään kirjaan? Siivouslahjakortti sopii myös äitienpäivälahjaksi. Jos omat rahat ovat tiukilla, voit ilmoittautua itse siivouksen tekijäksi. Apuasi arvostetaan varmasti varsinkin ikkunoiden pesussa ja mattojen pesussa.

Mitä antaa lahjaksi miehelle? Miehille tarjotaan muun muassa ajomahdollisuutta Lamborghinilla tai ravihevosella. Mies saattaisi innostua myös mahdollisuudesta kokeilla lentosimulaattoria, tai tehdä tandemlaskuvarjohyppy. Hyvän ruoan ystävä ei koskaan kieltäydy mahdollisuudesta syödä hyvin – ravintolahjakortit sopivat myös isille ja aviomiehille annattaviksi. Monissa kauneushoitoloissa tarjotaan miehille räätälöityjä kasvohoitoja, ja hieronnassa rentoutuvat myös miehen mieli ja lihakset. 

Jos lahjansaajalla on jokin erityisruokavalio, muista katsoa tarkkaan, mistä ravintolasta lahjakortin ostat. Löydät kuitenkin varmasti sopivan lahjakortin kaikkiin tilanteisiin ja kaikille lahjansaajille. Elämys- tai hemmottelulahjakortti ei jää käyttämättä, eikä siitä synny turhaa jätettä kaapin nurkkaan. Kotimaisten palveluiden käyttäminen tukee myös kotimaista työllisyyttä, joten lahjakortti johonkin palveluun on eettinen, ekologinen ja kaikin puolin erinomainen lahjaidea. 

Jaa tämä artikkeli:

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top